Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Una alumna de 8 anys del Col·legi Labritja de Sant Joan més segura amb el Programa Alerta Escolar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Programa Alerta Escolar contínua apropant els primers auxilis als centres escolars d'Eivissa i Formentera. El CEIP Labritja de Sant Joan ha estat en aquesta ocasió el centre visitat per la infermera de la Unitat Bàsica de Sant Miquel, Carmen Cuadra, encarregada d'impartir la xerrada i formar els professors en l'atenció immediata i eficient, en aquest cas, de la diabetis. El Programa Alerta Escolar pretén oferir eines als professors i professionals de l'educació davant el maneig d'alguna patologia crònica que pugui donar lloc a una urgència vital.

La direcció del centre escolar es va posar en contacte amb la Unitat Bàsica de Salut de Sant Miquel ja que al CEIP Labritja es troba escolaritzada una nena de 8 anys, a 2n curs, que presenta un cas de diabetis tipus I. Fruit d'aquest contacte, la infermera Carmen Cuadra ha impartit una sessió als professors que ha consistit a familiaritzar-los amb la diabetis, i oferir-los informació sobre les tècniques d'autoanàlisi i d'administració de la insulina, registre en el diari del diabètic. A més va coordinar amb la professora d'educació física les cures a seguir, alimentació, refrigeris i com actuar davant d'una hipoglucèmia.

Els pares dels alumnes amb patologies cròniques han d'inscriure al menor en el Programa Alerta Escolar en el seu centre de salut, i a la vegada han de lliurar a l'escola el diagnòstic mèdic facilitat pel metge d'atenció primària. Un cop realitzats aquests tràmits l'alumne queda registrat en el programa i en cas de ser necessària medicació específica, la família la farà arribar al centre escolar i aquest la custodiarà.

Amb el Programa Alerta Escolar es pretén que els professors puguin actuar de manera eficaç en cas de trobar-se davant una emergència fins que el 061 arribi al centre. En definitiva, es pretén fer de les escoles un lloc segur. Abans que finalitzi l'any, tots els de centres de salut de les Pitiüses hauran apropat als centres educatius de les seves zones de salut aquesta formació sanitària que pot arribar a salvar vides.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 16/10/2016]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]