Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Les reserves del Banc de Sang, al 50 %

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Balears necessita donacions de sang amb urgència a causa de l'escassetat de les reserves de sang. Per pal·liar aquesta situació, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) necessita urgentment donacions de sang dels grups sanguinis O-, A-, AB-, B-, O+ i A+.

Actualment, per cobrir les necessitats hemoteràpies de les Illes Balears es necessiten unes 200 donacions de sang diàries.

La baixada de donacions durant les festes de nadal i festes locals, la represa de l'activitat quirúrgica als hospitals i la creixent taxa de grip en la població repercuteix en les reserves que actualment es troben a la meitat del que es precisa per atendre correctament tots els pacients dels hospitals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La sang és imprescindible i molts malalts necessiten de les transfusions per viure. La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

La FBSTIB té establert un punt fix de donació. A la seu de l'entitat (C/ Rosselló i Caçador, núm. 20, de Palma. Tel.: 971 76 44 33) es pot donar sang de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.30 hores, ininterrompudament, i els dissabtes, de 9.00 a 13.30 hores. 

Durant la setmana del 16 al 19 de gener, es durà a terme la campanya Sant Sebastià, dóna sang. L’autobús de la donació de sang estarà estacionat en punts amb molta afluència, amb l’objectiu de facilitar als ciutadans la donació de sang.

A la pàgina web de la Fundació es poden consultar els llocs i els horaris de les properes campanyes de donació.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 17/01/2017]

[Fotos: FBSTIB]

24/01/2017 Mallorca Confidencial - El Banc de Sang pide ayuda para “remontar” las reservas de Baleares.
*24/01/2017 abc.es - Fundación vuelve a pedir a los ciudadanos que acudan a donar sangre.