Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Impuls de mesures per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament contra el càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, en el marc del VI Fòrum contra el Càncer, amb el títol "Per un enfocament integral", ha destacat el compromís del Ministeri a seguir impulsant mesures per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament d'aquesta malaltia, així com el benestar emocional del pacient i de les seves famílies. Una malaltia que supera al nostre país en més de 240.000 casos, segons les dades de la Xarxa Espanyola de Registres de Càncer.

Des del Ministeri s'ha potenciat, entre altres aspectes, l'Estratègia en Càncer del Sistema Nacional de Salut, que està en fase d'actualització, i la inclusió en el sistema sanitari de cribratges per al càncer de mama, colorectal i de coll uterí.

Així mateix, ha valorat la recerca en el tractament del càncer i s'ha referit a la inversió realitzada per l'Institut de Salut Carlos III per avançar en la recerca de la malaltia.

També ha transmès un missatge d'esperança, d'acord amb l'augment de la supervivència i la millora de la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 02/02/2017]