Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Celebració del Dia Mundial sense Tabac

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, el Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), de la Direcció General de Salut Pública i Participació (Conselleria de Salut) instal·larà avui una taula a la Rambla, on oferirà informació sobre les conseqüències negatives del consum de tabac i sobre els recursos per ajudar a deixar de fumar que hi ha a disposició de la ciutadania.

També es presentarà el nou logotip i el lema "Somriures sense fum", per emfatitzar la importància de deixar de fumar i deixar de respirar aire contaminat amb fum de tabac.

La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària i la Gerència d'Atenció Primària del Servei de Salut hi col·laboraran mitjançant la realització de carboximetries i espirometries, avui entre les 9.00 i les 14.00 hores.

A la commemoració d'aquesta jornada també se sumen els hospitals públics. Així, Son Llàtzer instal·larà de 12.00 a 14.00 hores una taula on es faran carboximetries i espirometries; a Son Espases, de 9.00 a 11.00 hores, el Servei d'Otorrinolaringologia hi posarà una taula i s'hi faran carboximetries, i l'Hospital de Manacor ha programat una sessió per als professionals, en la qual intervindrà la infermera d'Atenció Primària, Helena Girauta, referent en tabaquisme a la zona de Llevant, que explicarà el que ofereixen els centres de salut per deixar de fumar.

A més, pràcticament tots els centres de salut d'Atenció Primària de les Illes Balears tenen previst dur a terme accions de sensibilització durant tota la setmana dins les instal·lacions pròpies i també en centres educatius i mercats.

Així mateix, a Palma, l'Àrea de Sanitat i Consum de l'Ajuntament posarà una taula informativa a la plaça del Tub, on l'horabaixa l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) organitzarà una mobilització espontània (flashmob).

A Formentera, a la plaça de la Constitució (Sant Francesc Xavier), l'Àrea de Benestar del Consell de Formentera i l'AECC instal·laran una taula informativa a partir de les 10.00 hores.

L'Ajuntament d'Eivissa posarà una taula al Passeig Vara de Rei per informar la població sobre els riscs que implica fumar, la qual estarà operativa durant el matí i l'horabaixa i allà es farà un intercanvi de cigarrets per fruita. Hi col·laboren l'Associació Espanyola Contra el Càncer, l'Associació Eivissa i Formentera contra el Càncer (IFCC) i l'Associació Pitiüsa d'Ajuda a Afectats de Càncer (Apaac).

L'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, d'Eivissa, també farà activitats diverses al Punt Jove Puig d'en Valls i en el Punt Jove Santa Eulàlia. Aquestes activitats es duran a terme de 17.00 a 19.00 hores.

A Sant Antoni de Portmany, l'Ajuntament organitzarà una Gimcana sense fum a l'Espai Jove, entre les 17.00 i les 19.00 hores.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. 30/05/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*05/06/2017 - Salut ha format 1.200 professionals per ajudar els fumadors a deixar el tabac.

*01/06/2017 Diario de Mallorca - Difusión: Información y cooximetrías en Son Espases.
01/06/2017 ibeconomia.com - Salud ha formado a 1.200 profesionales para ayudar a los fumadores a dejar el tabaco. *01/06/2017 Diario de Ibiza - Campaña para animar a los adictos al tabaco a iniciar una vida sin humo. *31/05/2017 noudiari.es - Intercambio de cigarrillos por fruta en el CEIP S’Olivera durante la semana sin humo.
*31/05/2017 noudiari.es - Clases de Qi Gong, cooximetrías, espirometrías y charlas por el Día Mundial sin tabaco.