Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Crida a la participació ciutadana aquest diumenge en la campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va visitar ahir el centre de neurorehabilitació de l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple (ABDEM). Acompanyada per la presidenta de l'entitat, Isabel Gayà, va recórrer les instal·lacions i va veure tota l'activitat que s’hi du a terme per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per esclerosi múltiple i la de les seves famílies i cuidadors. Durant la visita, Gómez també va estar acompanyada pel vicepresident d'ABDEM, Juan Francisco Munar; el gerent, Colau Terrasa; la vocal Carmen Sánchez-Contador, i el president honorífic de l'entitat, Andreu Anglada.

La consellera va destacar la gran tasca que fa aquesta entitat per millorar el present i el futur de les persones afectades per l’esclerosi múltiple, oferint serveis de qualitat als seus usuaris, desenvolupant projectes innovadors, com la neurorehabilitació domiciliària, i accions de sensibilització que donen una gran visibilitat als malalts, com ara la campanya el "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple", que tendrà lloc aquest diumenge en un bon nombre de piscines de les illes, i va aprofitar per fer una crida als ciutadans perquè hi participin.

Així mateix, la consellera va recordar el conveni subscrit entre ABDEM i el Servei de Salut, mitjançant el qual es fa una aportació anual de 50.000 euros per a la prestació de serveis de rehabilitació personalitzats i que inclou, a més, el transport sanitari programat dels usuaris des del seu domicili als centres de dia i de rehabilitació.

Per la seva part, els membres de la Junta Directiva van explicar a la consellera que continuen reivindicant que es reconegui el 33 % del grau de discapacitat dels afectats per diagnòstic i van expressar també la necessitat de disposar d’un espai més gran per poder desenvolupar tota la seva activitat.

[Font: Conselleria de Salut. 06/07/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]

*07/07/2017 Diario de Mallorca - El domingo se celebra 'Mulla't per l'Esclerosi".