Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Més de 200 dentistes del PADI ofereixen assistència sanitària bucodental gratuïta als infants de Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Seixanta-dos dentistes s'han adherit els darrers mesos al Programa d'Assistència Dental Infantil de les Illes Balears (PADI), amb la qual cosa actualment fan un total de 224 especialistes, públics i privats, que ofereixen assistència bucodental gratuïta a la població d'entre 6 i 15 anys d'edat de les Illes Balears.

El primer semestre d'enguany s'han atès, a través del PADI, 22.440 nins a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. En tot l'any 2016, se'n van atendre 36.895. Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la visita a la consulta del PADI específica per a nins i nines amb necessitats especials, ubicada a l'Hospital General de Palma.

La consellera ha explicat que per millorar el servei a aquest col·lectiu s'ha adquirit tecnologia nova i s'ha ampliat l'activitat quirúrgica a l'Hospital Universitari Son Espases. L'any passat es van atendre prop de 1.000 nins amb discapacitat en aquesta consulta i es van fer 75 intervencions quirúrgiques. L'objectiu és assolir una mitjana de 100 intervencions anuals.

Patricia Gómez també ha destacat les millores respecte de la comunicació amb els pares de la població diana, a qui s'informa via SMS del Programa. El missatge directe al mòbil ofereix un accés directe a un enllaç al portal del Servei de Salut des del qual s'accedeix a tota la informació de les prestacions i a la llista completa de dentistes públics i privats adscrits al PADI.

Finalment, Gómez ha insistit en la importància que tots els nins i nines a partir de 6 anys d'edat i fins a 15 es beneficiïn del PADI per controlar la seva salut bucodental i aconseguir una prevenció més efectiva.

Memòria 2016

Durant la presentació de la Memòria 2016, el coordinador autonòmic del PADI, José Miguel Quintana, ha explicat que l'augment de professionals adscrits al PADI és fruit del nou Decret aprovat el setembre de 2016, que flexibilitza l’accés dels dentistes privats al Programa, facilitant la incorporació de persones jurídiques en qualsevol moment de l'any. L'anterior Decret només permetia l'adscripció de persones físiques cada dos anys.

Podeu consultar la distribució per illes de dentistes que van treballar en el PADI durant el 2016, tant en consultes privades com en consultes públiques, a la taula 1 d'aquesta nota informativa.

El 2016, un total de 36.895 nins van rebre atenció dental a través del PADI. Podeu consultar l'evolució dels nins atesos a través del PADI des que va començar (2005-2016) a la taula 2 d'aquesta nota informativa.

Per illes, Mallorca i Menorca van tenir durant el 2015 una freqüentació propera a la mitjana de la comunitat autònoma. A Eivissa és superior. Podeu consultar la distribució per illes del percentatge de població atesa en el PADI el 2016 a la taula 3 d'aquesta nota informativa.

Fa 11 anys que va començar a executar-se el Programa d’Atenció Dental Infantil de les Illes Balears i ja en fa tres que aquesta atenció s’ofereix a tota la franja completa de nins d'entre 6 i 15 anys.

[Font: Conselleria de Salut. 11/07/2017]

[Fotos: Conselleria de Salut]

*11/07/2016 gentedigital.es - El PADI ofreció asistencia bucodental gratuita a más de 22.400 niños de Baleares.
*11/07/2017 arabalears.cat - Més de 200 dentistes ofereixen assistència sanitària bucodental gratuïta a la població infantil i juvenil de les Illes Balears.