Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Govern presenta la campanya de prevenció del mal d’esquena entre els infants, organitzada per la Fundació Kovacs i l’Organització Mèdica Col·legial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern presenta la campanya de prevenció del mal d’esquena que s’aplicarà entre els infants en edat escolar, coincidint amb l’inici del curs acadèmic. En la seva desena edició, la campanya -organitzada per la Fundació Kovacs i l’Organització Mèdica Col.legial (OMC)- pretén disminuir el risc de patir malalties d’esquena i conscienciar sobre la importància de fer esport en l’àmbit familiar.

A la presentació de l’acte ha assistit el conseller de Salut, Família i Benestar Social, Antoni Mesquida; el conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch; el president del Patronat de la Fundació Kovacs, Francisco M. Kovacs; i el president del Col·legi de Metges, Antoni Bennàssar.

La campanya se centra en la distribució d’un còmic entre els infants de 8 anys que pretén difondre mesures destinades a disminuir el risc de patir malalties d’esquena i reduir-ne la durada. Mitjançant vinyetes de comprensió fàcil es fan recomanacions com ara evitar el repòs en el llit, acostumar-se des de petits a fer exercici de manera habitual, o assegurar-se que el pes de la motxilla no superi el 10 % del pes corporal de l’escolar. Es recomana, a més, la pràctica d’esport en l’àmbit familiar per prevenir el mal d’esquena.

De fet, abans dels 15 anys, un 50,9 % dels nins i el 69,3 % de les nines ja han patit mal d’esquena, un fet que limita les seves activitats diàries i augmenta significativament el risc de mantenir aquests dolors de forma crònica en ser adults. A més, la incidència d’aquestes malalties augmenta a partir dels 10 anys.