Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Llei sobre la prohibició del consum d’alcohol a menors a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La tramitació parlamentària de la Llei que prohibirà expressament el consum d’alcohol a menors en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears començarà a principis del 2018, tal com ha explicat la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, durant el Ple de la Plataforma d’Oci de Qualitat de les Illes Balears, que va reunir una vintena de representants de l’Administració pública, la societat civil i la indústria de l’oci.

Ramos va recordar que la Llei, la qual per primera vegada fa referència al consum d’alcohol per part dels menors i incorpora mesures preventives i també per promoure un consum responsable en els adults, forma part del Pla Normatiu per al 2018 i que l’objectiu és que s’aprovi dins el mateix exercici.

Durant la reunió, la directora general de Salut Pública i Participació també va explicar que la resolució per la qual es regularà el funcionament de la Plataforma rebrà el vistiplau abans de final del 2017. Tot i que inicialment es va plantejar regular aquest organisme col·legiat a través d’un decret, el Consell Consultiu va considerar que la fórmula més adient era la de la resolució, ha indicat Ramos.

De manera paral·lela i amb l’objectiu d’unificar criteris, la Plataforma treballa en un esborrany de model d’ordenança municipal per regular el consum d’alcohol que els ajuntaments podran adaptar a les seves necessitats de manera senzilla. Salut destaca la bona disposició dels ajuntaments en matèria de prevenció.

En el Ple els participants van explicar les tasques realitzades durant l’estiu en matèria de prevenció de consum d’alcohol per part dels menors, van plantejar els aspectes sobre els quals fa falta incidir i van acordar treballar per definir unes línies estratègiques d’actuació que permetin millorar els resultats amb vista a l’estiu.

De manera general, es va expressar la necessitat d’escometre la creació d’espais que facilitin un oci saludable gratuït i la indústria de l’oci va insistir en la importància que les administracions públiques facin complir la llei per evitar la venda d’alcohol a menors.

[Font: Conselleria de Salut. 01/12/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]