Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Nous indicadors de salut a la base de dades HEIDI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La base de dades HEIDI ha incorporat nous indicadors de salut de la Comunitat Europea (ECHI) sobre pressió arterial per gènere i nivell educatiu i l’ús de medicaments en la diabetis mellitus, l’asma, la depressió i les malalties hipertensives i cardiopulmonars.

El portal HEIDI (Health in Europe: Information and Data Interface), creat per la Direcció General de Salut i Consum de la Comissió Europea, és una aplicació interactiva l’objectiu de la qual és facilitar l'accés a les dades sobre salut a Europa, així com crear un sistema fiable de comparació de dades entre les diferents regions.

El contingut inicial de la base de dades HEIDI neix de dos projectes patrocinats per la Comissió Europea en el marc del Programa de Salut Pública 2003-2008 i que ha donat com a resultat una llista de 88 indicadors de salut, més de la meitat dels quals ja estan disponibles a la base de dades i la resta s’inclouran progressivament.

Els indicadors estan agrupats en quatre seccions: situació demogràfica i socioeconòmica, estat de salut, factors determinants de la salut i intervencions sanitàries. Es presenten en diferents gràfics, taules i mapes.