Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Centre de Salut de Sant Jordi ofereix una consulta grupal de lactància materna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7204El Centre de Salut de Sant Jordi ofereix des del mes de juny una consulta específica de lactància materna dirigida a mares lactants, les seves parelles i embarassades, especialment en el darrer trimestre d'embaràs. La consulta té un format de taller grupal i es reuneix cada dijous d'11.45 fins 13.30h.

Lola Alcántara, pediatra del Centre de Salut de Sant Jordi, resol els dubtes que poden sorgir durant la lactància i el postpart, a més, facilita la trobada entre gestants i lactants que comparteixen en aquest espai les seves experiències. La seva funció és dinamitzar i coordinar el taller, assegurant la participació de totes les assistents, a més de garantir que la informació al taller s'adeqüi a l'evidència científica.

7204 2Fins al moment també hi han participat en la consulta comares i infermeres en període de residència que volen conèixer i aprendre la dinàmica del taller i complementar la seva formació en lactància materna.

Aquest format grupal permet detectar situacions individuals que requereixin citar la mare o lactant en les consultes corresponents. 

Encara que la lactància materna és el tema principal tractat en la consulta, també s'aborden altres temes com la criança, l'afecció, les cures i la salut integral dels lactants i les mares.

Vila estrenarà consulta de lactància materna l'1 de desembre

L'èxit de la consulta de Sant Jordi ha fet que aquesta iniciativa es realitzi a altres centres de salut de les Pitiüses. El pròxim que es sumarà és el Centre de Salut de Vila, a partir de l'1 de desembre i l'encarregat de coordinar-la serà l'infermer de pediatria Marcos Navarro.

A començaments d'any s'espera que el Centre de Salut de Sant Antoni es pugui incorporar a aquesta iniciativa.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]