Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Prop de 300 persones van participar per quart any consecutiu en la macroruta saludable

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Prop de 300 persones, usuaris de diversos centres de salut d’Atenció Primària de Mallorca, van participar per quart any consecutiu en la macroruta saludable organitzada amb motiu del Dia de les Illes Balears.

Centres de salut, impulsors de les rutes

Els centres de salut són els vertaders impulsors de les rutes saludables, que es dissenyen i validen conjuntament amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, de manera que es té en compte l'opinió de les persones usuàries del centre de salut. El valor és el consens i la proximitat.

Els professionals sanitaris de cada centre de salut són els encarregats de fer la valoració dels hàbits entre els pacients i prescriure l'activitat física a cada usuari, així com d'acompanyar els usuaris a caminar per la ruta saludable. Així, es convida els usuaris a participar en els grups caminants, que són conduïts per un professional del centre de salut, normalment un dia a la setmana.

L'objectiu d'aquest programa és doble: d'una banda, la promoció de la vida activa i, de l’altra, el benestar de les persones que hi participen, ja que, a més dels beneficis per a la reducció de pes, s’ha vist que milloren les relacions humanes i l’estat psicosocial de les persones.

A Mallorca hi ha 62 rutes validades i algun centre de salut té més d'una ruta a la seva zona bàsica. A Menorca n’hi ha dues en els centres de salut de Ciutadella i Maó. A Eivissa hi ha una ruta saludable en el centre de salut Vila.

[Font: Gerència d’Atenció Primària de Palma. 04/03/2019]

[Foto: Gerència d’Atenció Primària de Palma]