Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Consell de Ministres va aprovar la regulació i constitució de l'Observatori de Salut de les Dones

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres va aprovar, la regulació i composició de l'Observatori de Salut de les Dones (OSM), donant una passa més en el seu compromís amb la igualtat entre homes i dones, així com la voluntat de sumar-se activament als compromisos internacionals dirigits a eliminar qualsevol forma de discriminació en matèria de salut per raons de gènere.

D'aquesta forma, l'Observatori realizarà, entre d’altres, les següents funcions:

-Promourà la integració del principi d'igualtat en les polítiques públiques de salut, especialment en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut (SNS).

-Obtindrà i difondrà la informació per a millorar el coneixement sobre les causes i dimensions de les desigualtats de gènere en la salut.

-Oferirà suport al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) en el desenvolupament dels indicadors, la metodologia i els procediments que permetin l'anàlisi de gènere de les polítiques sanitàries del SNS.

-Col·laborarà amb la Comissió contra la Violència de Gènere del CISNS en el marc de l'elaboració de l'Informe Anual de Violència de Gènere.

Entre les accions més immediates a desenvolupar per part del OSM es troben els apartats següents:

-Salut sexual i reproductiva: actualització, desenvolupament i implementació de l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva, l'elaboració d'una nova enquesta nacional de salut sexual amb perspectiva de gènere i d'un estudi qualitatiu de salut sexual en joves.

-Violència de gènere: Elaboració d'un informe anual dels casos detectats en l'SNS.

-Anàlisi de polítiques de salut: Recuperació l'Estratègia de Salut i Gènere en l'SNS i en la parcel·la de formació professionals s'impulsaran cursos i tallers de bones pràctiques juntament amb l'Escola Nacional de Sanitat de l'institut de Salut Carlos III.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 01/03/2019]

[Foto: Infosalut]