Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Constitució del Consell rector de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, van presidir la constitució del Consell rector de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL).

L’IBASSAL va néixer amb l’objectiu de reduir la sinistralitat laboral, compta enguany amb un pressupost de 4 milions d’euros, que permetran desenvolupar el pla d’actuacions per a 2019.

Aquest Institut té com a principals finalitats la realització d’una activitat preventiva, amb un posterior seguiment; assessorament, col·laboració i suport tècnic; execució de plans i programes; coordinació de les competències en salut i en salut laboral i la promoció de la igualtat entre dones i homes en la prevenció.

En aquesta línia, el Consell rector va aprovar el pla d’actuacions per al present exercici.

La consellera de Salut va destacar la importància de la diagnosi precoç de les malalties professionals, de la prevenció i la promoció de la salut a l’entorn laboral.

Aixímateix, el conseller Negueruela va informar de les actuacions dutes a terme en matèria de seguretat i salut laboral l’any 2018 i va fer esments dels resultats de sinistralitat a Balears.

[Font: Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. 11/03/2019]

[Foto: Conselleria de Treball, Comerç i Indústria]

Notícies relacionades a Infosalut
*06/08/2019 - Aprovada la Llei de promoció de seguretat i salut en el treball a les Illes Balears
*07/11/2017 - Autoritzada la creació de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL)