Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El servei 24 hores va rebre el 2018 un total de 2.823 telefonades per violència masclista i per temes LGTBI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei d’atenció social i acompanyament a víctimes de violències masclistes i per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere va rebre l’any 2018 un total de 2.823 telefonades, de les quals, 2.224 han estat per violències masclistes i 14 per temes LGTBI. La resta de telefonades, 556, són sense registre i per tant són per altres temes com demandes d’informació concretes.

Aquestes xifres impliquen un 65 per cent més de telefonades per violència masclista respecte de l’any 2017.

El mes amb un major volum de telefonades va ser el setembre.

Per altra banda, cal tenir en compte que des d’abril de 2018 es diferencia entre telefonades per violència de gènere urgents i no urgents.

Pel que fa al servei derivant, el servei 112 és el que més telefonades fa al servei d’atenció social.

Servei d’acompanyament

Al 2018 es varen dur a terme un total de 346 acompanyaments a dones víctimes de violència de gènere, la majoria per acudir als jutjats i donar suport en la tramitació de denúncies o oferir suport en els processos judicials.

El servei 24 hores

El Servei d’atenció social i acompanyament és un servei especialitazat que dona resposta immediata i continuada a demandes en matèria de violència i de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere a les Illes Balears i que atén tant a les persones víctimes com a les persones del seu entorn, els professionals que hi intervenen o la ciutadania en general.

Aquest servei ofereix dos serveis principals:

-Atenció social telefónica:

  • Atenció social telefònica, en el cas de les violències masclistes està gestionat per l’Institut Balear de la dona i el servei 24 hores i centralitzat al telèfon 971 17 89 89,

    Atenció a les demandes del col·lectiu LGTBI està centralitzada al telèfon 971 17 71 57 i gestionada per la Conselleria de Presidència i el servei 24 hores.

-Acompanyaments presencials:

  • Es servei d’atenció especialitzada que es pot activar per anar a interposar una denúncia, fer gestions judicials o fer gestions en els centres de salut, per exemple.

[Font: Conselleria de Presidència. 27/03/2019]

[Foto: Infosalut]