Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut reuneix els representants de l'Observatori Balear d'Associacions de Pacients i ONG

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, es va reunir el passat dia 23 d’abril, amb els representants de l'Observatori Balear d'Associacions de Pacients i ONG. A la trobada més de vint associacions van compartir les seves experiències i van mostrar el seu agraïment a l'Observatori pel compromís i la dedicació.

Durant l'acte, al qual van asistir la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties poc Freqüents, Angélica Miguelez, i les coordinadores de l'Observatori Balear d'Associacions de Pacients, Ángela Tumbarello i Roser González, la consellera va recordar que l'Observatori Balear d'Associacions de pacients i ONG és un espai de convergència i participació en el qual les demandes i les accions es produeixen de manera organitzada.

Les entitats firmen un codi de bones pràctiques com a responsabilitat compartida de la seva conducta i activitat. En aquest sentit, Gómez va agraïr a les associacions el seu compromís per complir els objectius ètics, de transparència, equitat, responsabilitat, honestedat i no governamental.

“Des de la Conselleria de Salut hem promogut la cultura de la presa de decisions compartida amb els usuaris i l'Observatori Balear d'Associacions forma part d'aquesta acció”, va indicar Gómez, qui també va recordar les accions d'humanització que duen a terme els professionals de la salut, que fomenten la participació de les associacions de pacients.

Programa d’Atenció a Infants amb Malalties Cròniques Complexes

La consellera de Salut va explicar als representants de les diferents entitats en quina situació es troba la implementació del Programa d'Atenció a Infants amb Malalties Cròniques Complexes.

L'objectiu del Programa és assegurar una atenció sanitària integral de qualitat, transversal i coordinada, adreçada als infants i adolescents amb malalties cròniques complexes, perquè puguin tenir una vida en la comunitat i a l'escola al més normalitzada possible.

“L’atenció a la cronicitat complexa infantil i juvenil suposa un compromís per l'especial fragilitat dels pacients, el nivell de càrrega de les famílies, la necessitat de coordinació entre els gran nombre de professionals que els atenen i per evitar visites fragmentades que augmenten la càrrega en la família i impliquen absències escolars i laborals no sempre justificades”, va explicar Gómez.

Aquest Programa s’emmarca dins el Pla d'Atenció les Persones amb Malalties Cròniques (2016-2021) en el qual la coordinació és un component fonamental, emfatitza els objectius i el coneixement compartit, la comunicació oportuna i el respecte mutu entre tots els membres que ofereixen cures, incloent-hi la família.

La consellera va manifestar que en el Programa han treballat pediatres i infermeres de diferents àmbits d’atenció. A més, va comptar amb la participació de la treballadora social de pal·liatius i també de sis famílies. “Aquest projecte pretén ser al més participatiu possible. Una vegada acabat, el Programa facilitarà una atenció coordinada i en xarxa perquè l'infant tengui una vida i una escolarització com més normalitzades millor”, va concloure.

[Font: Conselleria de Salut. 24/04/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]