Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La consulta d'infermeria de l'Hospital de Dia Oncohematològic de l'Hospital Son Llàtzer incrementa la seva activitat en primeres visites en un 10,46 %

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consulta d'infermeria de l'Hospital de Dia Oncohematològic de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha incrementat la seva activitat en primeres visites en un 10,46 %, l'atenció telefònica en un 49,45 % i l'atenció urgent en un 3,29 % respecte de l'any passat. 

Aquesta consulta –engegada l'any 2005– proporciona una atenció continuada, i és el nexe d'unió entre els diferents professionals que tracten el pacient. Ofereix cures especialitzades a pacients que inicien el tractament a l'Hospital de Dia Oncohematològic, i facilita la informació (necessària pels múltiples problemes que van apareixent durant tot el procés de la malaltia –físic, psicològic, familiar i social), amb una atenció personalitzada en un espai i temps adequats per ajudar a mantenir una bona qualitat de vida i reduir l'estrès realitzant un control de símptomes en el domicili.

L'assistència pot ser programada mitjançant agenda d'infermeria o a demanda. En aquest cas, el pacient o familiar pot telefonar per sol·licitar atenció per algun problema o necessitat relacionat amb el procés, o acudir a l'Hospital per a atenció urgent no vital, la qual cosa pot derivar en una consulta d'alta resolució (torna al domicili) o generar un ingrés hospitalari des de l'Hospital de Dia a la unitat d'hospitalització.

[Font: Conselerria de Salut i Consum. 02/08/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]