Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha commemorat el Dia Internacional contra el Càncer de Mama

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de Lluita contra el Càncer de Mama, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va visitar les taules informatives instal·lades a l'Hospital Universitari Són Llàtzer per conscienciar la població de la importància d'un diagnòstic precoç i d'adquirir hàbits saludables per prevenir la malaltia.

Varen col·laborar en la jornada l'Associació Espanyola Contra el Càncer, AUBA, Un Lazo en Movimiento, Almohadas del Corazón i Cancer Support Mallorca. Aquestes associacions són un referent en el suport a totes les persones que pateixen càncer.

Enguany, a més del personal d'infermeria de la planta de Ginecologia i Obstetrícia (H2A), se sumà a aquesta iniciativa personal de Consultes Externes de Ginecologia, Radiologia, Hospital de Dia i Rehabilitació.

L'objectiu d'aquesta jornada ha estat sensibilitzar la població sobre la malaltia, explicar com s’han de fer les autoexploracions i el programa de detecció precoç de la Conselleria de Salut i Consum, així com difondre com es realitzen les proves radiològiques, els recursos de què disposa Hospital de Dia per a les pacients amb aquesta malaltia i com pot ajudar la rehabilitació després d'una intervenció quirúrgica mamària.

El missatge que aquests professionals volen transmetre és animar les dones a participar en els programes de detecció precoç del càncer de mama i recordar-los la importància d'anar a la consulta de medicina de família o a una unitat especialitzada tan aviat com detectin els primers signes de la malaltia.

El càncer de mama és el tumor maligne més freqüent entre la població femenina. Conscienciar les dones sobre la importància de conèixer les tècniques d'autoexploració mamària, així com d'efectuar revisions periòdiques i mamografies és fonamental per detectar-lo a temps. El diagnòstic precoç és vital, perquè les possibilitats de curació augmenten fins al 100 % si es detecta a temps.

Cada any es diagnostiquen devers 500 casos a les Illes Balears, la qual cosa suposa el 28 % dels càncers entre les dones. Actualment s'aconsegueix el 85 % de supervivència gràcies a les millores diagnòstiques i terapèutiques, i a la detecció del càncer en fases primerenques.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/10/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*19/10/2019 noticiasmallorca.es - El Hospital Universitario Son Llàtzer conmemora el Día Internacional contra el Cáncer de Mama.