Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

La FBSTIB contractará el subministrament de diversos reactius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va autoritzar la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) a dur a terme la contractació dels subministraments de reactius per detectar els VHB (hepatitis B), VHC (hepatitis C) i VIH (immunodeficiència humana) per tècniques d’amplificació d’àcids nucleics.

A proposta de la Conselleria de Salut i Consum, ENLA es va donar el vistiplau a la contractació amb un pressupost d’un milió cinc-cents dinou mil cent cinquanta-cinc euros (1.519.155,00 €), i una durada de 36 mesos. Aquest import es distribuirà de la manera següent:

  • L’any 2020, 421.987,50 €
  • L’any 2021, 506.385,00 €
  • L’any 2022, 506.385,00 €
  • L’any 2023, 84.397,50 €

Gràcies a l’ús d’aquesta tècnica es pot detectar la presència directa dels virus VHB, VHC i VIH en les donacions de sang que recull el Banc de Sang i Teixits, la qual cosa augmenta la seguretat transfusional. L’any passat, en el laboratori de biologia molecular es varen analitzar 36.963 donacions procedents del centre, de l’equip mòbil, autotransfusions i unitats procedents de Menorca, Eivissa i Formentera.

El Banc de Sang i Teixits

És l’entitat responsable de la planificació i promoció de les campanyes de donació, l’extracció, l’anàlisi, el fraccionament, l’emmagatzematge, la distribució i el transport de la sang donada, i de garantir la màxima qualitat i seguretat, des de l’atenció al donant fins a la transfusió als pacients a les Illes Balears.

Totes les donacions de sang de les Illes Balears es remeten a la seu de la citada fundació, on se separen en els diferents components i s’analitzen i es distribueixen als hospitals. D’aquesta manera, es garanteix que totes les transfusions tenguin el mateix nivell de qualitat i seguretat transfusional.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/12/2019]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]

Què en diu la premsa
*06/12/2019 periodicodeibiza.es - El Banco de Sangre destinará 1,5 millones para detectar Sida y Hepatitis en las donaciones.