Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Les lleis d’addiccions i de consum seran una prioritat de Salut en 2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dia 12 de desembre va tenir lloc la 18a sessió ordinària del Consell de Salut de les Illes Balears, presidida per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i on va manifestar que l’impuls a les lleis de consum i d’addiccions serà una prioritat.

El Consell de Salut és el principal òrgan de participació ciutadana en el sistema sanitari d’aquesta comunitat, integrat per més de 30 representants de l’Administració, col·legis professionals, sindicats i associacions de pacients.

En aquesta reunió, la consellera va fer un balanç dels temes següents:

  • Va fer balanç dels objectius assolits durant 2019 i va recordar, entre d’altres, l’aprovació dels decrets de carrera investigadora, de formació sanitària especialitzada i de promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris.
  • Va destacar fites com la creació del Comitè d’Ètica Assistencial, l’elaboració de l’Estratègia Social de Promoció de la Salut o les mesures que s’han posat en marxa per aconseguir una coordinació millor del cribratge del càncer de mama.
  • En el camp assistencial, va remarcar la feina feta dins l’àmbit de la cronicitat, la millora de prestacions i la renovació d’infraestructures sanitàries. Igualment es va referir als avanços que s’han fet en les condicions de feina dels professionals de la salut.
  • D’altra banda, es van presentar els projectes principals prevists per la Conselleria de Salut i Consum i les línies de treball que marcaran l’activitat en 2020. Així, Gómez va destacar l’impuls a la nova llei de protecció de les persones consumidores i usuàries i a la nova llei d’addiccions, per tal que es puguin aprovar l’any 2021.
  • Dins l’àmbit assistencial, Gómez va indicar que l’any que ve es continuarà fent feina en les línies estratègiques establertes, donant prioritat a l’atenció de les persones amb malalties cròniques i a salut mental.

Tot això suposarà continuar invertint en professionals i recursos. En aquest sentit, va recalcar les inversions que es faran en diversos centres de salut i altres infraestructures com l’Hospital Psiquiàtric, l’Hospital de Manacor, etc.

La consellera va recordar que, per dur a terme els objectius, Salut disposarà de 1.726 milions d’euros.

La consellera Patricia Gómez va assenylar el valor d’aquest òrgan de participació, en el qual es recullen les demandes i els suggeriments de les entitats ciutadanes i en el qual l’equip de govern ret comptes de la seva activitat.

El Consell de Salut de les Illes Balears està representat per membres de la Conselleria de Salut, per quatre consells insulars, alguns sindicats i col·legis professionals, entre d’altres.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/12/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*12/12/2019 arabalears.cat - Les lleis d'addiccions i de consum, els principals objectius de Salut per al 2020.
*12/12/2019 noticiasmallorca.es - Las leyes de adicciones y consumo serán una prioridad de Salud en 2020.