Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Crida a vacunar-se de la grip a les persones dels grups de risc no vacunades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A falta de pocs dies per acabar la campanya de vacunació de la grip, la Direcció General de Salut Pública i Participació fa una crida a vacunar-se fins el proper 15 de gener, a totes les persones integrants dels grups de risc que encara no ho hagin fet.

Són, concretament, les persones a partir de 65 anys, persones amb malalties cròniques, dones embarassades, cuidadors de gent gran, malalts i infants inclosos als grups de risc, personal sanitari i personal que ofereix serveis de resposta ràpida a la comunitat, com ara bombers o policia.

Per fer-ho possible, s'ha adquirit un total de 158.100 dosis (a les144.100 dosis inicials es van sumar 14.000 més).

Cal recordar que l’objectiu de la campanya de vacunació és millorar la cobertura de tots els col·lectius de risc ja que, especialment en la gent gran o amb malalties cròniques, la grip pot descompensar les seves patologies, causar-los un ingrés hospitalari o fins i tot pot derivar en complicacions molt greus i causar la mort.

Un altre col·lectiu de gran interès és el format pels professionals de la salut. El personal mèdic i d’infermeria que es vacuna i recomana la vacunació, alhora que contribueix a millorar les cobertures, es protegeixen ells mateixos i els pacients d’una malaltia que en alguns casos pot ser mortal. No cal oblidar que la vacunació és una acció pel bé comú.

Salut vol transmetre que la vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar persones que poden tenir complicacions greus amb la grip o aquelles que no es poden vacunar (com els infants menors de 6 mesos).

Les persones interessades a vacunar-se poden demanar cita prèvia al Servei de Salut telefonant al 971 43 70 79.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/0772019]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Notícies relacionades