Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’alcohol i el tabac són les drogues que més consumeixen els joves menors de 18 anys a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Consum vol enviar un missatge de sensibilització a la ciutadania sobre el risc que té per a la salut el consum de drogues.

L’alcohol i el tabac són les drogues que més consumeixen els joves de les Illes Balears, segons una enquesta sobre el consum de drogues efectuada per la Direcció General de Salut Pública i Consum, a través de la coordinació autonòmica de drogodependències. Amb motiu del Dia Mundial Contra les Drogues, que es commemora avui, la Direcció General de Salut Pública i Consum vol enviar un missatge de sensibilització a la ciutadania sobre el risc que té per a la salut el consum de drogues.

Les enquestes sobre consum de drogues a les Illes Balears apunten que l’alcohol i el tabac són les drogues amb un major percentatge de consum en els menors de 18 anys i l’edat d’inici del consum se situa entre els 13 i 14 anys.

Segons aquests informes, el 61,6 % dels joves han consumit alcohol i el 24 % han consumit tabac en els darrers 30 dies. Així mateix, el 19,3 % dels joves escolaritzats d’entre 14 i 18 anys han consumit cànnabis en el darrer mes (el cànnabis és la droga il·legal més consumida a qualsevol edat).

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 26/06/2013]