Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Servei de Salut va atendre 21.970 urgències la setmana passada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els hospitals públics i els serveis d’urgències de l’atenció primària van atendre un total de 21.970 urgències la setmana pasada, 350 més que la setmana anterior. Del total, 11.552 es van atendre a l’atenció primària i 10.418, als hospitals, l’11,27 % de les quals van requerir ingrés.

D’altra banda, el servei d’informació 061 Salut Respon va registrar un total de 575 consultes telefòniques. Els motius més freqüents van ser qüestions sobre fàrmacs, febre en menors d’edat, febre en adults i dificultat respiratòria.

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 27 de gener al 2 de febrer, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 111,77 casos, per damunt dels 76,06 de la setmana anterior (del 20 al 26 de gener). Així l’activitat epidèmica continua sent de nivell baix, però d’evolució ascendent. La taxa de les Illes Balears és molt inferior a l’estatal, situada en els 271,45 casos per 100.000 habitants en una setmana (es tracta d’un nivell molt alt).

És important recordar a la població que acudeixi als dispositius d’urgència dels centres d’atenció primària en els casos d’urgència lleu, de manera que es reservin els serveis d’urgències hospitalaris per als casos més greus.

El Servei de Salut va activar el passat 2 de desembre les actuacions necessàries per respondre a l’increment de l’activitat assistencial als serveis d’urgències dels hospitals i dels centres d’atenció primària, perquè per a aquesta època de l’any es preveu que augmenti el nombre de casos de grip. L’objectiu és donar una resposta ràpida durant les setmanes en què es registren les taxes de grip més altes.

En el marc d’aquestes actuacions s’obriran més llits a diversos hospitals de les illes. L’increment en aquests centres assistencials va lligat a la contractació de professionals per adaptar-se a les necessitats de la població.Uns comitès de seguiment coordinats pel Servei de Salut estan en contacte diàriament amb els hospitals, amb l’atenció primària i amb el 061 per fer les avaluacions oportunes i ajustar les necessitats depenent de com evoluciona la demanda.

[Font: Conselleria de Salut. 07/02/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Què en diu la premsa
*08/02/2020 noticiasmallorca.es - El Servicio de Salud ha atendido 21.970 urgencias en la última semana.