Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Primer Taller de Salut Infantil del Centre de Salut de Sant Jordi d’Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Salut de Sant Jordi d’Eivissa va organitzar el primer Taller de Salut Infantil, per a millorar la gestió dels familiars d’infants i les seves persones cuidadores, enfront de les malalties infantils.

Alguns estudis evidencien que en els darrers deu anys s’ha incrementat un 50 % el nombre de consultes pediàtriques als serveis d’urgència. I es calcula que gairebé el 70 % de les consultes són motivades per processos banals, que es podrien resoldre a la consulta de pediatria d’atenció primària.

Per això, l’equip de pediatri d’aquest Centre de Salut ha impulsat un taller grupal de salut infantil que té com a objectiu facilitar eines als familiars d’infants i a les persones cuidadores perquè sàpiguen actuar en els casos de malalties banals, freqüents en la infància, i sensibilitzar-los sobre la necessitat d’actuar de manera ràpida i efectiva en els casos de veritable urgència mèdica.

El taller ha estat organitzat en cinc sessions de periodicitat mensual, des del febrer fins al juny, i serà impartit per l’equip de pediatria del centre, és a dir, per les infermeres Paula Galán i Pilar Llull i les pediatres Ximena González i Lola Alcántara. Els temes que es tractaran en cada sessió són els següents: 1a sessió, malalties comunes i febre; 2a sessió, malalties respiratòries i digestives; 3a sessió, reanimació cardiopulmonar; 4a sessió, accidents domèstics i primers auxilis, i 5a sessió, malalties exantemàtiques i dermatitis atòpica.

El desenvolupament del taller, en el qual s’han inscrit una dotzena de persones, s’ha plantejat amb un enfocament molt dinàmic, que requerirà en tot moment la participació de les persones assistents. Les professionals que l’impartiran resoldran casos clínics, plantejaran exercicis teòrics i pràctics, desmitificaran creences populars i falsos mites i oferiran informació veraç, avalada per l’evidència científica.

Aquest primer taller està emmarcat en el Programa de Salut Infantoadolescent del Servei de Salut de les Illes Balears. L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera està organitzant més cursos grupals, que s’impartiran gradualment a la resta de centres de salut pitiüsos d’atenció primària.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 18/02/2020

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]