Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Es confirma un cas positiu de SARS-CoV-2 a Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Laboratori de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha confirmat un cas positiu per SARS-CoV-2 d'un home procedent d’Itàlia, lloc on resideix habitualment, i que es troba a Eivissa.

Les mostres s’han enviat al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III per confirmar la infecció o descartar-la.

L'home va presentar símptomes (febre i tos) aquesta setmana. Per aquest motiu, va ingressar a l’Hospital d’Eivissa i se li varen extreure mostres que s’enviaren per analitzar-les a l’Hospital Universitari Son Espases, on s’han processat fins que s’ha tengut el resultat positiu.

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat l’estudi corresponent de casos que hagin pogut tenir contacte amb aquest home.

La Conselleria de Salut i Consum reitera, una vegada més, la petició de respecte màxim envers la privacitat i les dades de caràcter personal d’aquest pacient.

A més, reitera que davant qualsevol dubte la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.

Així mateix, la Conselleria vol traslladar, de bell nou, un missatge de tranquil·litat i de confiança en la tasca que duen a terme tots els professionals de la salut i en la feina estreta i coordinada amb el Ministeri de Sanitat.

Actualment, la situació a les àrees d’urgències i d’hospitalització dels hospitals de les Illes Balears és de normalitat.

La Conselleria recorda que el Gabinet de Comunicació és a disposició dels mitjans per contrastar qualsevol dada i evitar, d’aquesta manera, que es puguin produir imprecisions i confusions en les informacions.

El cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Can Misses, Ramón Canet, atendrà els mitjans de comunicació interessats a les 16.30 hores, a la zona de gerència de l’hospital (entrada per Edifici J).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/03/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*06/03/2020 ultimahora.es - Primer caso de coronavirus en Ibiza; ya son siete en Baleares.
*06/03/2020 dbalears.cat - Es confirma el primer cas de coronavirus a Eivissa.
*06/03/2020 gentedigital - Un hombre de mediana edad residente en Italia, primer positivo en Ibiza.
*06/03/2020 noudiari.es - El primer caso de coronavirus de Ibiza afecta a un hombre italiano de mediana edad procedente del norte de Italia.
*06/03/2020 mallorcaconfidencial.com - Coronavirus: Un residente en Italia de mediana edad, primer caso en Eivissa.
*06/03/2020 menorca.info - Primer caso de coronavirus en Eivissa; ya son siete los casos de Balears.
*06/03/2020 periodicodeibiza.es - Un ciudadano italiano, primer positivo por coronavirus en Ibiza.