Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Es confirmen tres casos positius per SARS-CoV-2 a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les anàlisis han confirmat tres casos positius de SARS-CoV-2 a les Illes Balears. Dos a Mallorca i l’altre, a Menorca. En el cas de Mallorca es tracta d’un home i una dona que romanen en els domicilis respectius atesos pels professionals de les unitats volants d’atenció al coronavirus, mentre que a Menorca l’afectat és un home que es troba aïllat a l’Hospital Mateu Orfila.

La Direcció General de Salut Pública ha iniciat ja els estudis corresponents de contactes.

L’home de Mallorca és resident i havia viatjat a Torí (Itàlia). La seva situació clínica ha permès que es faci el seguiment en el domicili, atès diàriament per la UVAC.

En relació amb la dona que ha donat positiu, és treballadora de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i va tenir contacte amb una persona ingressada per un cas positiu. També la seva situació ha fet possible un seguiment a ca seva. Atès que va presentar símptomes quan tenia lliure, de moment no es considera que cap professional hagi d’estar en situació de vigilància activa.

Pel que fa a Menorca, l’home que ha donat positiu és un turista d’Alcorcón que s’allotjava en un hotel, on també es fa ara l’estudi de contactes. En el cas dels contactes casuals de l’establiment, Salut Pública ha previst una xerrada informativa per explicar-los que poden fer vida normal però que si presenten símptomes han de quedar a l’habitació i s’han de posar en contacte amb els organitzadors del viatge o amb el 061 Salut Respon.

La Conselleria de Salut i Consum demana respecte absolut envers la privacitat d’aquestes persones. Així mateix, destaca la feina excel·lent que desenvolupen tots els professionals de la salut i la coordinació de totes les mesures amb el Ministeri de Sanitat.

Davant qualsevol dubte, la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 09/03/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermeres i TCAI amb l'equipament de protecció personal (EPP)) durant una simulació / CC BY-NC-SA 4.0]