Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Illa va instar a la CE a garantir la coherència i consistència enfront del coronavirus

Edifici del Ministeri de Sanitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va instar a la la Comissió Europea (CE) a garantir la coherència i consistència enfront del coronavirus i ha va defensar el lideratge de les autoritats de Salut Pública en la gestió d'aquesta crisi.

Illa, va participar divendres passat en la reunió monogràfica sobre coronavirus del Consell Europeu d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors (EPSCO) a Brussel·les.

El ministre va subratllar, entre altres aspectes, la necessitat de “suport mutu, on es requereixi, i mesures de solidaritat” en qüestions com el proveïment i compra de productes sanitaris destinats a contenir el coronavirus.

Així mateix, va recordar algunes de les mesures implantades a Espanya:

  • La constitució d'una Comissió Interministerial que ja ha mantingut quatre trobades, la majoria tècniques.
  • Reunions extraordinàries amb el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb totes les Comunitats Autònomes.
  • Elaboració de documents i protocols específics per als professionals sanitaris confeccionats amb totes les societats científiques.
  • Reforç dels equips de Sanitat Exterior.
  • Actualització de les les recomanacions als viatgers que es traslladen a zones de risc.

I també va reiterar que el Ministeri de Sanitat està treballant sota 4 principis essencials: presa de decisions basada en l'evidència científica; seguiment permanent; coordinació amb les Comunitats Autònomes i a nivell europeu i internacional; i transparència informativa.

[Font: Ministeri de Sanitat. 06/03/2020]

[Foto: Infosalut / Ministerio de Sanidad / CC BY-NC-SA 4.0]