Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Institucions sanitàries, COVID-19

Noves mesures per pal·liar els efectes de l'estat d’alarma a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern es va reunir en sessió extraordinària per aprovar una sèrie de mesures destinades a pal·liar els efectes que implica la situació d’estat d’alarma a les Illes Balears. Algunes afecten a la contractació pública i a personal de la Conselleria de Salut i Consum, en ports i aeroports.

Contractació pública

  • El Consell de Govern ha aprovat un acord pel qual es concreten les mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública com a conseqüència de l’estat d’alarma i del que estableix l’Acord del Consell de Govern de 13 de març de 2020 pel qual s’aprova el Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19.

Ports i aeroports

  • S’ha aprovat un acord per establir les mesures especials de protecció que les autoritats sanitàries han d’aplicar als ports i aeroports de les Illes Balears mentre duri l’estat d’alarma per tal de contenir la propagació del virus de la COVID-19.
  • En ports i aeroports s’hi ha de disposar de personal de la Conselleria de Salut i Consum per assistir els passatgers que hi arribin o que en surtin en qualsevol trajecte autoritzat per tal de valorar el seu estat de salut i fer les recomanacions pertinents.

Les companyies aèries estan obligades a facilitar als passatgers un fullet informatiu, entre d’altres coses, amb les mesures que s’han d’adoptar davant el possible contagi de la COVID-19.

MAS INFORMACIÓN

Podéu consultar tota la informació en la NdP de la Conselleria de Presidència, Cultura I Igualtat i en els BOIB següents: BOIB. Núm. 37. 18/03/2020: Contractació pública. BOIB. Núm. 37. 18/03/2020: Entrades i sortides en els ports i aeroports de les Illes Balears.

A més, el Consell de Govern ha aprovat una declaració institucional per agrair a la ciutadania de les Illes Balears els esforços que fa durant aquests dies.

[Fonts: Conselleria de Presidència, Cultura I Igualtat. 18/03/2020 - BOIB. Núm. 37. 18/03/2020: Contractació pública. BOIB. Núm. 37. 18/03/2020: Entrades i sortides en els ports i aeroports de les Illes Balears]

[Foto: Infosalut / Avió / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades