Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Sociosanitari, COVID-19

Afers Socials i Esports posa en marxa mesures addicionals per fer costat als més vulnerables

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha posat en marxa un paquet de mesures addicionals a les dictades pel Consell de Ministres i a les acordades pel Consell de Govern, perquè els més vulnerables se sentin acompanyats en aquest període d’estat d’alarma.

S’han comanat d’urgència 3.000 terminals de teleassistència a la Creu Roja, un servei que reben diàriament moltes persones dependents de la nostra comunitat, concretament, 7.500 usuaris. Amb aquest augment d’aparells, es permetrà donar suport a més de 10.500 persones en situació de dependència.

Per garantir l’acompanyament durant el desplegament dels aparells, es facilitarà un telèfon durant les 24 hores hores del dia als usuaris pendents d’instal·lar la teleassistència.

S’ha posat a disposició de les entitats del tercer sector un grup de professionals, treballadors públics que aquestes setmanes no poden exercir les seves activitats amb normalitat, perquè els ajudin en les tasques de repartiment d’aliments que setmanalment reben més de 500 famílies.

S’ha posat un telèfon d’atenció ciutadana, el 971 17 72 72, per resoldre tots els dubtes que es puguin tenir sobre pensions no contributives, renda social garantida, dependència i discapacitat.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 19/03/2020]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]