Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Qualitat, COVID-19

COVID-19: Sanitat dota de mitjans humans i professionals al SNS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat pren iniciatives encaminades a reforçar el sistema públic de salut a través de mitjans humans i professionals al Sistema Nacional de Salut (SNS) per a combatre i tractar de contenir com més aviat millor el COVID-19.

El ministre ha explicat l'ampliació de l'equip humà sanitari en més de 50.000 professionals que ja estan disponibles per a la seva incorporació als equips d'assistència de les diferents administracions sanitàries.

Equip sanitari

Es tracta d'un col·lectiu integrat per 7.633 metges residents R4 i R5 de totes les especialitats que veuran prorrogat el seu contracte per a continuar desenvolupant la seva labor en els serveis de salut. A ells se sumen gairebé 11.000 professionals de medicina  i infermeria que van realitzar proves selectives especialitzades i que, havent superat la puntuació, no van rebre l'adjudicació d'una plaça.

A més, 14.000 metges i infermers jubilats en els dos últims anys podran incorporar-se en funció de les necessitats assistencials. Les Comunitats Autònomes i serveis de salut tenen en les seves bases de dades les persones que es troben en aquesta situació.

Finalment, estan disponibles per a prestar tasques de suport sanitari un total de 10.200 estudiants d'Infermeria i 7.000 estudiants de Medicina d'últim curs.

Tets ràpids

Així mateix s'han agilitat les gestions perquè, en els pròxims dies, comencin a arribar els primers contingents de test ràpids i ampliar el nombre de controls a la població més vulnerable i a col·lectius de persones que es troben en el seu domicili amb simptomatologia lleu.

Assajos clínics

S'estan duent a terme tres assajos clínics per a lluitar contra el COVID 19, aprovats per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris: dos per a malalts greus i un tercer per a pacients en nivell precoç i com a profilaxi.

Compra centralitzada

Respecte al material, com per excemple mascaretes o un altre material tècnic, el ministre ha puntualitzat que s'han recollit, procedents de compres i donacions, més de milió i mig de mascaretes quirúrgiques.

La compra centralitzada està dissenyada per a complir tres objectius:

  • Reforçar els processos de compra de les Comunitats Autònomes.
  • Distribuir per a cobrir necessitats apressants de la població i els professionals.
  • Organitzar la capacitat de producció a nivell nacional i internacional.

Els professionals, el valor essencial

Salvador Illa ha manifestat que els professionals del SNS constitueixen “el valor més essencial del sistema de salut”.

També ha definit el nostre sistema sanitari “com un dels millors del món”.

[Font: Ministeri de Sanitat. 19/03/2020

[Foto: Govern de les Illes Balears]