Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Govern presenta la nova edició de la campanya per prevenir el dolor d’esquena entre els infants organitzada per la Fundació Kovacs i l’Organització Mèdica Col·legial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern presenta una nova edició del Còmic de l’esquena, dins la campanya per prevenir el dolor d’esquena entre els infants en edat escolar, coincidint amb l’inici del curs acadèmic. La campanya -organitzada per la Fundació Kovacs i l’Organització Mèdica Col·legial (OMC)- pretén disminuir el risc de patir malalties d’esquena i conscienciar sobre la importància de fer esport en l’àmbit familiar.

A la presentació de l’acte han assistit el conseller de Salut, Martí Sansaloni; la consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps; el president del Patronat de la Fundació Kovacs, Francisco M. Kovacs, i el president del Col·legi de Metges, Antoni Bennàssar.

L’onzena edició d’aquest còmic, realitzat per l’il·lustrador Adolfo Arranz, es distribuirà entre els infants de 8 anys. La campanya pretén difondre mesures destinades a disminuir el risc de patir malalties d’esquena i reduir-ne la durada. 

Mitjançant el doctor Esquena i amb vinyetes de comprensió fàcil, es fan recomanacions com ara evitar el repòs en el llit, acostumar-se des de petits a fer exercici de manera habitual o assegurar-se que el pes de la motxilla no superi el 10 % del pes corporal de l’escolar. 

Es recomana, a més, la pràctica d’esport en l’àmbit familiar per prevenir el mal d’esquena. 

L’objectiu d’aquesta campanya és educar els infants sobre la forma de reduir l’efecte dels factors que s’associen a un major risc de patir dolor d’esquena com són els següents: el pes excessiu que els nins carregen diàriament, la manera incorrecta de transportar-lo, la inactivitat física, la pràctica inadequada d’esport en l’àmbit competitiu o el mobiliari escolar inadequat.