Categoria: Seguretat alimentària

Contaminació infantil i contaminació ambiental: actuacions del Servei de Seguretat Alimentària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els dies 14, 15 i 16 de setembre de 2016 es va dur a terme a Barcelona el 8è Congrés Internacional de Salut Infantil i Medi Ambient (INCHES, en anglès). En aquest congrés es van presentar nombrosos projectes i investigacions fetes als cinc continents per part d'organitzacions i investigadors de gran rellevància en l'àmbit de la salut infantil i el medi ambient.

Una representant del Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició de la Conselleria de Salut, Rosa Maria Llull Cantallops, va presentar dos projectes que es van dur a terme el 2015 sobre aquesta matèria:

  • Un pòster sobre la presència de mercuri al peix de les Illes Balears. El mercuri és un potent neurotòxic que afecta significativament les capacitats cognitives dels infants. Aquest estudi ha pogut evidenciar quines espècies de peix al mar balear en contenen en més o menys quantitat.

  • Un altre projecte sobre com els resultats de les accions de formació del personal assistencial de salut sobre els riscs alimentaris i les principals recomanacions per evitar-los han evidenciat que és un aspecte de gran interès per aquest col·lectiu i de necessari desenvolupament.

De la presentació d'aquestes accions han derivat noves iniciatives de col·laboració i intercanvi de resultats de la tècnica Rosa Maria Llull amb altres investigadors i docents del Congrés INCHES, d'una banda, en l'àmbit de la investigació sobre el mercuri i, d'altra banda, sobre la formació dels sanitaris en l'àmbit de la seguretat alimentària.

Accés al pòster.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició. 04/10/2016]

[Foto: Infosalut]