Categories: Sociosanitari, Qualitat

22 places d'habitatge supervisat per a persones amb diagnòstic de salut mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha fet pública la convocatòria d'acció concertada de 22 places d'habitatge de salut mental per a persones majors de 18 anys amb diagnòstic de salut mental i necessitat de suport extens.

El concert és de 2020 a 2024 i té un preu pel servei de 71,39€ plaça/dia. El pressupost total és de 260.000 euros anuals.

10 d'aquestes places són al municipi de Manacor i s’adrecen a persones amb trastorn mental i necessitat de suport extens que no disposen de domicili propi ni de recursos econòmics ni familiars i que necessiten suport extens per a les activitats de la vida diària.

Les altres 12 places són 6 a Mallorca i 6 a Eivissa i estan vinculades al servei d'acompanyament i s'adrecen a persones que a més de tenir un diagnòstic de salut mental estan en processos de desinstitucionalització penitenciària.

Servei de suport a l'habitatge

La Conselleria també ha destinat 2,5 milions d’euros al servei de suport a l'habitatge a les Illes Balears.

Aquest servei, de caràcter socioeducatiu, els acompanya en el seu procés d’integració social, per facilitar-los l’accés als recursos comunitaris, la promoció de condicions de vida saludables, etc.

Per a Afers Socials és la forma de promoure la màxima autonomia personal i social, facilitar la integració en la comunitat i evitar situacions d'abandonament i marginació.

La xarxa pública de serveis en salut mental es va crear al 2016.

[Font: Conselleria d’Afers Socials i Esports. 10/10/2020]

[Foto: ROMAN DRITS / WALKING PEOPLE SILHOUETTES AT STATION / CC BY­ND 2.0]