Categoria: Sociosanitari

Es quadruplica el pressupost del Servei d'Ajuda a Domicili per a persones amb dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació impulsa el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) específic per a persones amb dependència, augmentant el pressupost que s'hi destinarà durant l'any 2016 i la incorporació d'aquest servei a 25 municipis de les Illes Balears, inclòs Palma. En total, es passa dels 513.535 euros de l'any 2015 als 2.346.257 euros que s'hi destinaran al 2016. Aixímateix s'incrementa a aquest servei el número d'hores d'assistència.

El SAD per a persones en situació de dependència beneficiarà majoritàriament les persones que tenen reconegut el grau I de dependència. Es tracta de persones que no tenen dret a una plaça residencial però sí que han de mester ajuda a l'hora de fer tasques quotidianes com anar al bany, menjar, higiene personal o neteja...

Repartida per illes, aquesta és la distribució d'hores anuals del SAD de dependència:

  • Mallorca 152.964 h/a
  • Eivissa 36.000 h/a
  • Menorca 14.280 h/a
  • Formentera 2.400 h/a

Per municipis, Palma és el que més creix proporcionalment en número d'hores concertades.

El SAD de dependència està financiat per la Conselleria de Serveis Socials i el gestionen els ajuntaments o els consells insulars a través de convenis. La intenció de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació és que durant l'any 2017 s'incorpori aquest servei als tots els municipis de les illes.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 29/08/2016]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]