Categoria: Sociosanitari

4.588 noves sol·licituds de dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 21 es va celebrar el Dia Internacional de l’Alzheimer. Des de la Conselleria d’Afers Socials i Esports es varen constatar diverses dades: Els primers vuit mesos de l’any, la Conselleria ha fet 4.588 noves valoracions a persones que sol·liciten ser reconegudes com a dependents, i en una de cada cinc és present el diagnòstic de la malaltia d’Alzheimer o d’altres demències.

En total, del gener a l’agost d’enguany, 992 persones han entrat en el Sistema d’Atenció a la Dependència amb el diagnòstic de la malaltia d’Alzheimer i d’altres demències.
Pel que fa a l’edat d’aquests nous dependents, 964 són majors de 65 anys i 666 tenen més de 80 anys.

Suport a les famílies

La Conselleria d’Afers Socials i Esports treballa per donar resposta a les necessitats de les persones que pateixen aquesta malaltia però també a les del seu entorn familiar.

Recerca i autonomia

La Conselleria considera que és molt important donar suport a la recerca i que es faci feina per la promoció de l’autonomia d’aquestes persones i per la seva cura.

20.785 dependents

Cal recordar que les persones en situació de dependència tenen el dret subjectiu de ser ateses pel Sistema d’Atenció a la Dependència. Ara mateix hi ha 20.785 persones que es beneficien del Sistema d’atenció a la Dependència, amb un total de 29.450 prestacions: servei d’atenció residencial, centres de dia i de nit, prestacions econòmiques vinculades al servei, prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar, ajuda a domicili, servei de promoció de l’autonomia, teleassistència.

[Font: Conselleria d’Afers Socials i Esports. 21/09/2019]

[Foto: Conselleria d’Afers Socials i Esports]