Categories: COVID-19, Sociosanitari, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

COVID-19: Les residències sense residents infectats podran permetre les visites

Consellera Fina Santiago

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha signat una resolució que permetrà que els usuaris dels centres residencials on no hi hagi cap cas actiu de la COVID-19 puguin rebre una visita durant la fase 1 del pla a la transició cap a una nova normalitat. La visita serà d'una sola persona i per un temps màxim de 20 minuts.

Aquesta resolució dictarà a través del BOIB les instruccions en relació amb les visites als serveis socials de tipus residencial i els habitatges supervisats per a persones majors en situació de dependència, amb discapacitat o diagnòstic de salut mental durant el període d'alarma ocasionada per la COVID-19.

Acompanyament al final de la vida

En supòsits excepcionals i relacionats amb l'acompanyament al final de la vida, els directors dels centres, prèvia sol·licitud a l'autoritat competent, podran autoritzar visites a centres amb casos actius de la COVID-19.

Per poder realitzar les visites s'hauran de prendre les següents mesures:

  • Demanar als visitants si tenen simptomatologia compatible amb COVID-19.
  • Prendre la temperatura a la persona que vol visitar el centre.
  • Portar un control estricte de les visites, s'haurà de controlar: Nom, cognoms i DNI del resident que rep la visita i nom, cognoms, DNI i telèfons de contacte del visitant.
  • Donar formació tant a les persones residents en el centre com a les seves visites de les mesures de seguretat.
  • Proporcionar a les persones que realitzin la visita el material de protecció recomanat per la direcció general de Salut Pública.

Afers Socials i Esports adverteix que aquestes instruccions són de caràcter general per a tots els centres i serveis, sempre que els consells insulars no dictin directrius pròpies.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 12/05/2020]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]

Notícies relacionades