Categoria: Ajudes

Nova infraestructura de Medicina de Precisió, IMPaCT

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'ha aprovat la convocatòria per a llançar la nova infraestructura de Medicina de Precisió, IMPaCT, la qual comptarà amb 25,8 milions d'euros en subvencions.

Suposa el primer pas per a posar en marxa l'Estratègia Espanyola de Medicina Personalitzada. Aquesta inclou tres nous programes que gestionarà el ISCIII: Medicina Predictiva, Ciència de Dades i Medicina Genòmica.

La medicina de precisió implica una transformació en la forma en la qual es prenen decisions amb efecte directe en la pràctica clínica i en les mesures de salut pública. Suposa disposar d'informació genòmica i molecular a nivell individual, i tenir la capacitat per a integrar-la amb informació clínica i altres factors socials, ambientals i de conducta, amb l'objectiu de millorar el diagnòstic, el tractament o la capacitat de predir el desenvolupament de malalties. L'objectiu final és una medicina més segura, eficient, preventiva i predictiva.

La convocatòria per a l'any 2020 suposarà la creació de la Infraestructura de Medicina de Precisió associada a la Ciència i Tecnologia, a través de tres programes: Medicina Predictiva, Ciència de Dades i Medicina Genòmica.

Els tres programes, estretament relacionats entre si, permetran generar enguany una sòlida base científica en xarxa que facilitarà les accions que es duran a terme durant l'any vinent.

Un projecte per programa

Les entitats interessades podran sol·licitar la coordinació d'un dels tres programes de la convocatòria, per al que presentaran una proposta de Pla d'Actuació, així com la relació d'entitats col·laboradores que participaran juntament amb l'entitat sol·licitant i dels recursos i infraestructures que aportin.

Aquesta convocatòria ha sortirt publicada al BOE núm. 253, de dia 23 de septembre.

[Fonts: Ministeri de Ciència i Innovació. 15/09/2020 - BOE. Núm. 253. 23/09/2020]

[Foto: Pixnio / Microbiología-microscopio / Dominio público CCO]