Categoria: Ajudes

El Consell de Ministres autoritza les ajudes per a joves investigadors i centres d'excel·lència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha autoritzat al voltant de 140 milions d'euros per a contractar doctorants i per a la convocatòria de centres i unitats d'excel·lència Severo Ochoa i María de Maeztu.

Contractes predoctorals

Més de 97 milions es destinen a la contractació de 1.048 d'investigadors (nombre màxim) en formació doctoral i que realitzin la seva tesi associada a un projecte de recerca.

L'ajuda anual per a cadascun dels contractes serà de 20.500 euros, amb un salari mínim de 16.422 euros bruts anuals. Si els doctorands llegeixen la seva tesi abans de l'inici de l'última anualitat de l'ajuda gaudiran d'una dotació superior durant el quart any, de 25.000 euros per a la contractació amb un salari mínim de 19.000 euros bruts anuals. Així mateix es contempla una quantitat addicional per cobrir despeses derivades de la realització d'estades en altres centres de R+D i la matrícula en els ensenyaments de doctorat.

La durada dels contractes és de 4 anys.

Convocatòries

Per a la convocatòria de les acreditacions i ajudes per a centres i unitats d'excel·lència Severo Ochoa i María de Maeztu es destinarà un total de 40 milions d'euros. Els centres Severo Ochoa obtindran quatre milions d'euros cadascun i les unitats María de Maeztu dos milions cadascuna.

Aquestes són les primeres convocatòries que gestionarà l'Agència Estatal de Recerca, la finalitat de les quals és reforçar l'impacte científic, social i econòmic dels resultats de la recerca, contribuir a la formació, atracció i incorporació de talent i augmentar el lideratge internacional de la recerca espanyola.

Podran ser beneficiaris d'aquestes ajudes els organismes públics de recerca i altres entitats públiques i privades sense ànim de lucre que realitzin activitats de R+D.

Els terminis de presentació de sol·licituds s'obriran el mes de setembre.

[Font: Ministeri d'Economia i Competitivitat. 05/08/2016]