Categoria: Ajudes

El ISCIII ha aprovat la convocatòria de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut 2013-2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 140, de 12 de juny de 2013, s'ha publicat la Resolució de dia 11 de juny de 2013, de l'Institut de Salut Carlos III, per la qual s'aprova la convocatòria corresponent a l'any 2013 de concessió de subvencions de l'Acció Estratègica en Salut 2013-2016, del Programa Estatal de Recerca Orientada als Reptes de la Societat, en el marc del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016.

En el BOE número 139 , de dia 11 de juny, s'estableixen les bases reguladores d'aquesta convocatòria.

El Pla Estatal de Recerca contempla quatre Programes Estatals, desplegats en Subprogrames, i dues Accions Estratègiques.

El primer dels reptes que s'assenyalen, és el Repte en Salut, Canvi Demogràfic i Benestar, dins del com s'inclou l'Acció Estratègica en Salut 2013-2016 que té com a finalitat contribuir a fomentar la salut i el benestar de la ciutadania i a desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, reforçant i incrementant per a això la competitivitat internacional de la R+D+i del Sistema Nacional de Salut i de les empreses relacionades amb el sector, amb la vocació de situar a Espanya en un escenari d'avantguarda en el qual la salut actuï com a eix fonamental de desenvolupament econòmic i social.

Per donar compliment als objectius esmentats, l'Acció Estratègica en Salut 2013 proposa un conjunt d'actuacions instrumentals sinèrgiques i complementàries que s'enquadren en els Subprogrames Estatals de Formació i d'Incorporació, del Programa Estatal de Promoció del Talent i la seva Empleabilidad i en els Subprogrames Estatals d'Enfortiment Institucional i de Generació de Coneixement, del Programa Estatal de Foment de la Recerca Científica i Tècnica d'Excel·lència del Pla Estatal R+D+i. Cadascun dels subprogrames s'articula a través d'una o diverses actuacions.

Les ajudes consistiran en subvencions, amb càrrec a les consignacions pressupostàries que els pressupostos generals de l'estat assignin a l'Institut de Salut Carlos III, i podran estar cofinançades amb càrrec al Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2007-2013, segons les zones que es determinin si escau.

[Font: BOE. Núm. 140. 12/06/2013]

Notícies relacionades a Infosalut
*30/12/2014 - S'ha aprovat la convocatòria d'actuacions dels subprogrames de Formació i d'Incorporació.