Categories: Beques, Premis

Es concedeixen els premis i les beques de la Fundació Patronat Científic del COMIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jurat qualificador dels premis i les beques convocades per la Fundació Patronat Científic del COMIB, reunit el dia 16 de setembre de 2021, va acordar la concessió de les beques i premis que convoca la institució.

Beques d'innovació: deserta l'adjudicació

Beques Fundació Banc Sabadell de rotació externa per a MIR

Dues beques per a estades a hospitals internacionals, dotades cada una amb 3.000 €.

  • María Elena Monleón Rivera, resident de l'especialitat de Psiquiatria a l'Hospital Universitari Son Espases, per a una estada de dos mesos en el Centre Expert de Depressions Resistents i Trastorns Obssessius Compulsius del CHUGrenoble Alpes a Grenoble, França, i per a una segona estada de dos mesos més a la Unitat de Psiquiatria transcultural Maison de Solenn a l'Hôpital Cochin en París, França.
  • Unai Díaz-Moreno Elorz, resident de l'especialitat de Pediatria a l'Hospital Universitari Son Llàtzer, per una estada de dos mesos al Servei de Neurologia Pediàtrica del Children's National Medical Center a Washington, Estats Units.

Dues beques per a estades a hospitals nacionals, dotades cada una amb 1.500 €.

  • Albert Massó Van Roessel, resident de l'especialitat de Cardiologia a l'Hospital Universitari Son Espases, per una estada de tres mesos en la Unitat de Cures Intensives Cardiològiques de l'Hospital Universitari de Bellvitge a Hospitalet de Llobregat, Barcelona.
  • Marta López García, resident de l'especialitat de Pediatria a l'Hospital Universitari Son Espases, per una estada de tres mesos al Servei de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de l'Hospital Sant Joan de Déu a Barcelona.

Premis d'investigació

Tres premis de 1.500 €.

  • “Premi Mateu Orfila” al treball científic titulat “Near-infrared fluorescence cholangiography at a very low dose of indocyanine green: a prospective experimental study”, realitzat per Natalia Pujol-Cano i Francesc Xavier Molina-Romero.
  • “Premi Metge Matas” a l'article “Diagnosis and management of aspiration using fiberoptic endoscopic evaluation of swallowing in a Pediatric Pulmonology Unit”, elaborat per Fernando Rafael Aguirregomezcorta García, Borja Osona Rodríguez de Torres, José Antonio Peña Zarza, José Antonio Gil Sánchez, Joan Figuerola Mulet i Catalina Bover Bauzà.
  • “Premi Damià Carbó”, deserta l'adjudicació.

Premi Fundació Mutual Mèdica al millor projecte de Tesi Doctoral

Un premi dotat amb 2.000 €.

  • Juan Martín Zárate González, MIR de Cirurgia Maxilofacial a l'Hospital Universitari Son Espases, pel projecte titulat “Eficacia del tratamiento quirúrgico temprano en el manejo de la osteonecrosis de los maxilares asociada a medicamentos. Desafiando antiguos paradigmas”.

Premi Camilo José Cela d'Humanitats Mèdiques

Deserta l'adjudicació.

Certamen de Casos Clínics per a MIR

S'atorga un primer premi de 1.000 € i un segon premi de 500 €. El jurat va proposar els cinc millors casos que es presentaran el pròxim dimecres dia 13 d'octubre al COMIB i, posteriorment, es notificarà el veredicte dels  dos premiats. Els cinc casos finalistes són:

  • “Desmopressin as treatment of anemizing hematuria secondary to platelet dysfunction in the setting of uremia”. Autora: Laura Aizpiri Antoñana.
  • “Dificultad en el aprendizaje; la punta del iceberg”. Autor: Unai Díaz-Moreno Elorz.
  • "El manejo multidisciplinar en una úlcera tórpida, la clave del éxito". Autors: Ana Llull Ramos, Inés Gracia Darder, Daniel Finch Domínguez-Gil i Juan Gabriel Garcías Ladaria.
  • “No todo es lo que parece”. Autors: Alexandre Pascual Olmos Torres i Elena Prados Pérez.
  • “Niña con síndrome coronario agudo de causa alérgica (Síndrome de Kounis), a propósito de un caso". Autors: Lluís Galmés Rosselló, Paula Greciano Calero, Silvia Escribá Bori y José Antonio Gil Sánchez.

[Font: COMIB. 23/09/2021]

[Foto: Col·legi Ofical de Metges de Balears]