Categories: Premis, Gestió de la investigació

El Dr. Sesé rep l’STAR Lifetime Career Award per la seva trajectòria com investigador

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Dr. Albert Sesé, membre de l'IdISBa, va rebre el premi l’STAR Lifetime Career Award per la seva trajectòria com investigador. 

Aquest prestigiós premi internacional s'atorga anualment per honrar investigadors amb una llarga i distingida història de contribucions científiques en una o més de les següents àrees: estrès, afrontament, emocions i salut.

Les persones nominades han de tenir almanco 50 anys en el moment de la nominació. Es tracta del premi més importat que atorga l’STAR (Stress and Anxiety Research Society), societat conformada per acadèmics i investigadors de més de 45 països d'arreu del món, fundada a l'any 1981.

El premi es va instituir a l'any 1998, i el seu primer guanyador fou el professor Charles Spielberger, una de les figures més importants de la història de la Psicologia al voltant de l'estudi de l'ansietat. Per aquesta edició de 2020, el Dr. Albert Sesé, membre de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) com a investigador del grup “Procediments estadístics i psicomètrics aplicats en ciències de la salut” ha estat la persona guardonada.

El professor Sesé pertany al Departament de Psicologia de la UIB, i va ser el degà de la Facultat de Psicologia de la UIB del 2006 al 2016. La seva contribució es centra en l'aplicació de models estadístics i psicomètrics avançats dins la investigació sobre l’estrès, l'ansietat, el trauma, la resiliència i altres emocions, i la seva relació amb la salut.

El Dr. Sesé forma part de l’STAR des de 1999 i ha ocupat diferents llocs dins el seu organigrama, arribant inclús a ser el seu President executiu durant els anys 2017 i 2018. El premi ha estat lliurat virtualment durant la celebració de l’STAR General Meeting 2020 que va tenir lloc els passats 15 i 16 de juliol, organitzat des de la Universitat de Haifa (Israel).

[Font: Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears. 20/07/2020]

[Foto: UIB]