Categoria: Premis

El COIBA atorga el premi Florence Nightingale a la infermera Esperança Ponsell en el Dia de la Infermera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d’Infermeres i infermers de les Illes Balears (COIBA), ha atorgat el premi Florence Nightingale a la infermera Esperança Ponsell en reconeixement de la seva trajectòria professional dedicada a la infermeria pediàtrica des de diversos àmbits d’actuació.

Ponsell va iniciar la seva trajectòria a l’hospital materno-infantil de Son Dureta, on va dedicar tota la seva professionalitat a pal·liar el patiment dels més menuts i on va destacar per la seva proximitat amb les famílies. Allà és on va iniciar la seva relació de complicitat amb els pallassos d’Hospital de la Sonrisa Médica, entitat que va presidir durant cinc anys i de la qual n'és Presidenta d’Honor.

Ponsell ha completat la seva trajectòria professional en els àmbits de la recerca i la docència, sent professora de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de les Illes Balears. En els darrers mesos, a més, ha escrit “La curiositat d’en Joan”, un conte que pretén servir d‘eina per a les infermeres, però també per a mestres i famílies per enfrontar situacions de dolor físic amb infants. 

La celebració també ha comptat amb el lliurament de les insígnies de plata a les infermeres que han celebrat les seves bodes d’argent, després de 25 anys de dedicació a la professió i les insígnies d’or a les infermeres que s’han jubilat en el darrer any, culminant la seva etapa professional amb dos anys frenètics a causa de la pandèmia i en els que han posat tot el seu saber i expertesa. 

L’acte ha comptat també amb el lliurament dels premis de periodisme “Infermeria Visible”, en la categoria d’audiovisuals, a l’entrevista realitzada per la periodista Silvia Portell dins la seva secció “Feim un cafè” al programa “Al Dia” d’IB3 ràdio a la Presidenta del COIBA

Donada la qualitat de les informacions aparegudes als mitjans, la Junta de Govern també va atorgar un accèssit al programa ZOOM d’IB3 Televisió pel reportatge “Bateria baixa”.

Enguany, també, s’ha lliurat per primera vegada la beca predoctoral Florence Nightingale, dotada de 22.300 euros, per fomentar la recerca infermera. La beneficiària d’aquesta beca ha estat la infermera Aina Huguet.

[Font: COIBA]

[Foto: COIBA]