Categoria: Premis

L'ISCIII inicia una nova edició de la convocatòria de Recerca i Innovació Responsable (RRI) en salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) ha obert la convocatòria de Recerca i Innovació Responsable (RRI) en Salut 2022, amb l'objectiu de reconèixer, donar suport i fomentar la feina que duen a terme els Instituts d'Investigació Sanitària (IIS) per a integrar en la seva activitat els principis de RRI. 

L'ISCIII, en línia amb els programes marc de la Unió Europea, està compromès amb la implantació d'una investigació i innovació responsables orientada a una transformació social amb millors nivells de salut i qualitat de vida, basada en el coneixement.

La RRI persegueix fomentar la participació activa de les persones en la ciència i la innovació des de les primeres fases dels projectes d'investigació, perquè els resultats obtinguts s'alineïn el màxim possible amb les necessitats socials. No només vol impulsar la participació ciutadana, també promou l'accés obert a la ciència, la igualtat de gènere, l'educació científica i l'ètica.

Els principis de participació activa de la societat en la ciència, per a una innovació efectiva des de les primeres fases de la investigació, enforteixen la relació entre l'activitat científica i les necessitats socials. D'altra banda, progressar en el reconeixement d'igualtat entre científiques i científics, el respecte per la diversitat i la formació de joves investigadores, investigadors i tècnics, promou l'atracció i retenció de talent i incrementa les capacitats científiques existents. Finalment, la integritat científica i el compliment dels aspectes ètics adquireixen especial rellevància pel que fa als reptes que planteja el continu progrés científic i tecnològic.

La convocatòria persegueix reconèixer la tasca dels IIS en aquestes sis àrees de la RRI. Els IIS són centres multidisciplinaris d'investigació biomèdica i sanitària amb orientació a la transferència efectiva, amb el seu nucli a centres públics del Sistema Nacional de Salut, als quals s'associen universitats, altres organismes d'investigació i empreses que tenen com a objectiu generar i implementar coneixement per a donar resposta a les necessitats de salut dels ciutadans i promoure el desenvolupament econòmic i social. 

Actualment, 34 IIS estan acreditats per l'ISCIII a 13 comunitats autònomes, amb més de 24.000 investigadors adscrits.

Bases del premi

En la present convocatòria se seleccionaran un total de tres de les candidatures millor valorades per una comissió independent. Totes les accions admeses, especialment les premiades, tendran una àmplia difusió per part de l'ISCIII

Consulta aquí les Bases completes del premi, així com la guia d'instruccions.

Cada IIS podrà presentar un màxim de tres sol·licituds a la convocatòria i estarà oberta a tots els IIS acreditats i al seu personal assignat (IIS en el seu conjunt, àrea o grups d'investigació, grups multidisciplinaris o interdepartamentals, etc.) en relació amb l'acció en RRI presentada.

Documentació 

Totes les propostes hauran d'incloure els documents següents:

  • Formulari de sol·licitud
  • Memòria del projecte
  • Vídeo descriptiu sobre l'activitat feta en el projecte, incloent-hi la caràtula proporcionada
  • Declaració de consentiment informat, cessió de drets de propietat intel·lectual i acceptació dels termes i condicions del concurs

Els criteris que es valoraran per a la concessió dels premis seran l'excel·lència, l'impacte i la implantació de cada una de les accions presentades. 

Termini de recepció de propostes

El termini de recepció de propostes conclourà el dia 22 de setembre.

Aquí tens un enllaç per a la presentació de sol·licituds.

Per a qualsevol dubte, consulta el document de preguntes freqüents (FAQ).

[Font: ISCIII. 08/09/2022

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]