Categoria: Premis

Guanyadors dels premis i beques del Patronat Científic del COMIB 2016-2017

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi de Metges de les Illes Balears (COMIB), a través de la Fundació Patronat Científic, va lliurar el passat 16 de juny de 2017, durant l'acte de la Patrona, els Premis d'Investigació 2016-2017, el Premio Mutual Mèdica al millor projecte de tesi doctoral, les beques d'innovació i les beques de la Fundació Banc Sabadell de rotació externa i, com a novetat aquest any, el premi Camilo José Cela d'Humanitats Mèdiques i del I Certamen de casos clínics per a metges residents.

Les beques i premis concedits anualment per l'organització col·legial tenen com a principal objectiu donar suport i fomentar la formació especialitzada i la recerca entre els metges de les Illes Balears. A continuació, podeu consultar alguns dels premiats d'aquesta edició.

Premi d'Investigació 2016-2017

- Xavier Arnau Sabaté Arroyo, del Servei d'Urologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha estat el guanyador del premi d'investigació Mateu Orfila pel seu treball titulat: "Puntuación endoscópica de la papila renal y su relación con litiasis renal".

Premio Mutual Mèdica al millor projecte de tesi doctoral

- Joana Núñez Morcillo, adjunta del Servei de Cardiologia de l'Hospital Son Llàtzer, pel seu treball titulat "Deformación miocárdica y torsión ventricular en enfermos y portadores de miocardiopatía hipertrófica".

Beques d'innovació

- Elena Miravet Fuster, responsable de la Unitat de Neuropediatria de l'Hospital Universitari Son Espases, farà una estada d'un mes a l'Hôpital Necker-Enfants Malades, París.

- Gonzalo Pablo Martín-Martín, adjunt en el Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases, farà una estada formativa de cinc setmanes en Cirurgia Robòtica en el Department of Surgery, Korea University Medical Center, Seúl, Corea del Sur.

Beques Fundació Banc Sabadell

- Montserrat Massot Rubio, resident de 5è any en el Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases, farà una estada de dos mesos a la Unitat de Cures Intensives Cardiològiques i a la Unitat Coronària de l'Hospital Universitari de Bellvitge, Barcelona.

- Beatriz Miriam Rodríguez Chikri, resident de 4t any en el Servei de Radiodiagnòstic de l'Hospital Universitari Son Espases, farà una estada de dos mesos al Servei de Radiologia Pediàtrica de l'Hospital Vall d’Hebron, Barcelona.

- Marta García Recio, resident de 3r any en el Servei d'Hematologia i Hemoteràpia de l'Hospital Universitari Son Espases, farà una estada de dos mesos, durant el seu 4t any de residència, al Lymphoma Service del Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Nova York, EUA.

- Carmen Muñoz López, resident de 5è any en el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Espases, farà una estada de dos mesos a la Unitat de Traumatologia i Cirurgia al St. Vincent’s Hospital, Melbourne, Austràlia, i una altra d'un mes a la Unitat de Cirurgia de la mà i nervi perifèrico al Royal North Shore Hospital, Sidney, Austràlia.

I Certamen de casos clínics per a metges residents

- Catalina Bover Bauzà, del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases, ha guanyat el primer premi com a autora principal del cas titulat "Papilomatosis respiratoria recurrente: Un reto terapéutico".

- Laura Escudero Bodenlle, del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Son Espases, ha guanyat el segon premi pel cas titulat "Anti-TNF: Novedad de tratamiento en sarcoidosis ocular".

[Font: Col·legi de Metges de les Illes Balears]

[Foto: Fundació Patronat Científic del COMIB]

Notícies relacionades a Infosalut
*09/03/2017 - Premi Fundació Mutual Mèdica al millor projecte de tesi doctoral.
*08/03/2017 - Premi Camilo José Cela d'Humanitats Mèdiques 2016-17.
*07/03/2017 - Convocatòria dels Premis d'Investigació 2016-17 del COMIB: Mateu Orfila, Damià Carbó i Metge Matas.
*02/03/2017 - Es convoquen les beques de la Fundació Patronat Científic del COMIB.
*20/02/2017 - La Fundació Patronat Científic del COMIB convoca el I Certamen de casos clínics per a metges residents.