Categoria: Premis

En el marc de la V Jornada de la Salut es van guardonar 194 projectes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el marc de la V Jornada de la Salut de les Illes Balears, que va tenir lloc en el Palau de Congressos de Palma, el passat divendres, dia 1 de febrer, es van guardonar 194 projectes, agrupats en vuit àrees que sovint són transversals a tots els col·lectius que treballen en salut de manera individualitzada o comunitària, ja sigui en els hospitals i centres de salut o en altres dependències tècniques i de planificació.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va destacar que l’esforç dels professionals ha estat la clau de la millora viscuda en el sistema sanitari de les Illes Balears.

La Conselleria de Salut, Patricia Gómez va agrair la feina i la dedicació dels treballadors de l’àmbit sanitari públic i privat de les illes i també de les associacions de pacients a través del reconeixement de prop de 200 projectes i iniciatives diferencials.

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Maria Luisa Carcedo, va assistir a la Jornada per manifestar el seu suport als professionals.

Vuit àrees i prop de 200 projectes

  • En la categoria d’Accessibilitat es van guardonar catorze projectes que contribueixen a garantir que tothom pugui accedir al sistema de salut.
  • En l’apartat de Formació es van reconèixer prop d’una vintena de projectes que faciliten als professionals l’actualització permanent.
  • Així mateix, es va reconèixer la capacitat d’Innovació en diverses àrees com a camí indispensable cap a l’excel·lència. En aquest camp, s’han valorat 25 projectes.
  • En la secció de Bones Pràctiques es van distinguir devers setanta projectes molt diversos adreçats, entre altres finalitats, a garantir i impulsar procediments segurs i eficaços, i millorar l’eficiència del sistema.
  • En Humanització es van dintinguir vint iniciatives per afavorir un tracte amable i respectuós i establir entorns propers i íntims per als usuaris.
  • En la categoria de Consum Responsable es van valorar accions per a l’estalvi, com la nova instal·lació fotovoltaica de l’Hospital Universitari Son Llàtzer.
  • La Conselleria de Salut, mitjançant la categoria de Participació, va voler reconèixer de manera especial el paper imprescindible que fan les associacions de pacients i ha guardonat una trentena d’iniciatives.
  • També es va fer entrega de guardons a la categoría de Cooperació.

Els guardonats van rebre unes làmines de la Fundació Vicente Ferrer elaborades per artistes mallorquins. Amb la comercialització de les se sufraga la construcció d’una escola a l’Índia.

[Font: Presidència de Govern. 01/02/2019]

[Foto: Presidència de Govern]