Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Crida a les persones que hagin anat al Kiosco Restaurante el Pirata

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació fa una crida a la col·laboració a les persones que, entre els dies 10 i 14 d’agost, hagin anat al Kiosko Restaurante el Pirata, ubicat la platja de Ses Illetes de Formentera, per tal que es facin una prova PCR.

D’aqueste manera es podrá onfirmar o descartar una infecció per SARS-CoV-2. Els afectats poden demanar cita des de el dia 17 i les extraccions es faran a partir del dimarts, 18.

La prova es farà amb cita prèvia i, per obtenir-la, les persones residents a Formentera i a Eivissa han de cridar al telèfon 608 548 577, entre les 8.00 i les 20.00 hores. En el cas de Formentera, la presa de mostres tendrà lloc al gimnàs de l’Hospital on es tornarà a obrir la UVAC exprés. A Eivissa, l’extracció es farà als espais habilitats que indicaran els professionals sanitaris.

En el cas de residents de Mallorca que hagin anat al restaurant esmentat, han de telefonar al número de la Central Covid, 971 22 00 00, entre les 8.00 i les 20.00 hores. L’extracció es farà als punts que indiquin els professionals.

A Menorca, el telèfon per demanar cita és el de la UVAC, 681 294 491, i es pot cridar entre les 8.00 i les 15.00 hores. També aquí l’extracció es farà a llocs ja preparats per fer preses de mostres exprés.

Els professionals sanitaris indicaran als usuaris com han de procedir mentre esperen els resultats de les proves.

La crida es fa després que hagin donat positiu vàries persones que feien feina al restaurant esmentat tot i que estaven obligades a complir la quarantena que els havien indicat prèviament serveis sanitaris. Aquest fet va motivar el tancament provisional del restaurant el passat divendres, dia 14 d’agost.

Quarantenes obligatòries

Salut recorda que les indicacions de mantenir la quarantena són de compliment obligatori i són imprescindibles per tallar la cadena de transmissió i aturar la propagació del coronavirus.

També és important que, en cas de tenir símptomes compatibles amb COVID, com febre, tos, mal de coll, dificultats per respirar o pèrdua d'olfacte, els ciutadans s’aïllin en el seus domicilis i cridin al centre de salut.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/08/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19