Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Campanya per desfer-se de les restes de materials vinculats a la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les conselleries de Medi Ambient i Territori i de Salut i Consum, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i la Cooperativa d’Apotecaris han iniciat una campanya per conscienciar la població sobre la necessitat de desfer-se adequadament de les restes de materials vinculats a la COVID-19.

Les farmàcies de les Illes Balears exposaran cartells amb el lema “Cuida la teva salut, cuida el medi ambient” per conscienciar sobre la necessitat de llençar els guants i les mascaretes al fems de casa o al contenidor de rebuig, a més de la conveniència de reciclar els envasos de gel hidroalcohòlic, que van al contenidor groc. També s’aconsella prioritzar l’ús de mascaretes reutilitzables homologades, per tal de minimitzar l’impacte mediambiental i els residus generats.

 

Les mascaretes d’un sol ús poden arribar a trigar 400 anys en desaparèixer del medi natural.

Per part de la Conselleria de Medi Ambient i del Col·legi Oficial de Farmacèutics es fa una crida generalitzada a la conscienciació de la ciudadania, a la utilització de mascaretes reutilitzables i a cuidar el medi ambient.

[Font: Conselleria de Medi Ambient i Territori. 31/08/2020]

[Foto: Bicanski / Face mask / Public Domain Mark 1.0]

Què en diu la premsa
*31/08/2020 noticiasmallorca.es - Campaña contra el abandono inadecuado de las mascarillas usadas.
*31/08/2020 mallorcadiario.com - Las farmacias de Baleares lanzan una campaña para concienciar sobre cómo desechar mascarillas y guantes.
*31/08/2020 diariodemallorca.es - Mascarillas y guantes, al contenedor.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19