Categories: COVID-19, Sociosanitari, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut identifica 56 usuaris positius en coronavirus a la Residència Seniors Sant Joan

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears, en coordinació amb la Direcció General de Salut Pública i Participació, la Direcció General d'Atenció a la Dependència i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, ha diagnosticat a 56 usuaris de la Residència SeniorSant Joan (Mallorca) com a positius en COVID-19.

D’ells, 2 han mort aquest cap de setmana i 6 han estat ingressats en centres hospitalaris. També s’ha detectat 21 casos positius entre els professionals del centre.

El passat dijous 27 d’agost es va detectar un treballador positiu en aquesta residència i l’endemà també es va localitzar el cas d’un resident positiu. Arran d’això, el Servei de Salut va iniciar dissabte un cribratge amb proves PCR entre tots els professionals i usuaris de la residència (70 treballadors i 112 residents). El resultat del cribratge va ser de 56 usuaris i 21 professionals positius en total (incloent els casos inicials).

La residència ha activat el protocol d’actuació davant la COVID-19 i ha dividit les instal·lacions en dues àrees. Les habitacions de la planta baixa estan destinades als usuaris positius asimptomàtics o lleus, mentre que la primera planta està destinada als pacients negatius. A més, una Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) de la Central de Coordinació Covid s’ha desplaçat fins al centre per fer un seguiment els usuaris. Els propers dies, el Servei de Salut procedirà a dur a terme un segon cribratge al centre.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/08/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*02/09/2020 ultimahora.es - Salut rastrea al supercontagiador que originó el brote en la residencia de Sant Joan.
*02/09/2020 diariodemallorca.es - Vecinos de Sant Joan: "En el pueblo estamos asustados por el brote de coronavirus".
*02/09/2020 diariodemallorca.es - El brote de covid deja bajo mínimos al personal de la residencia de Sant Joan.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19