Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Balears demana entrar en el decret d’alarma del Govern central

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears sol·licita al Ministeri de Sanitat l’entrada de la comunitat en el nou decret d’estat d’alarma, una eina constitucional que permetria a l’administració imposar restriccions excepcionals addicionals per frenar la propagació de la COVID-19.

Atesa l’evolució de les dades epidemiològiques que indiquen una tendència a l’alça en la incidència de la COVID-19 a la majoria de territoris nacionals i europeus, el Govern considera adequat disposar d’instruments que permetin reforçar la lluita contra la pandèmia, sobre tot limitant aquelles situacions que poden afavorir els contagis, bé perquè suposen aglomeracions o bé perquè no hi ha ús de mascareta o bé perquè manca una ventilació correcta.

Amb dades de PCR positives, la incidència acumulada a 14 dies (nombre de casos per 100.000 habitants) és de 174,3 per al conjunt de les illes, la qual cosa implica un increment respecte de les dades de la setmana anterior. Dia 16 d’octubre, la IA a 14 dies era de 133. També en una setmana la taxa de positivitat (nombre de proves positives respecte del total) ha passat de 4,67% a 5,88 %.

Així doncs, tant la incidència com la taxa de positivitat continuen per sobre dels llindars que l’European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) estableix per definir un territori en situació de risc (60 casos per 100.000 habitants en 14 dies, i una taxa del 3 %).

Cal assenyalar que el Govern ha adoptat ja diverses mesures per prevenir la propagació de la COVID-19 a les Illes -sempre atenent a la situació epidemiològica de cada illa. Actualment el Ministeri de Sanitat, que són dades ja consolidades, la incidència acumulada a 14 dies és de 150,6, la segona més baixa de tot el país, després de Canàries (81,4).

No obstant això, l’estat d’alarma permetrà a l’administració adoptar mesures extraordinàries addicionals per limitar les situacions que afavoreixen els contagis i així davallar la incidència acumulada.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 24/10/2020]

[Font: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19