Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut inicia un cribratge al nucli urbà de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut inicia un cribratge del nucli urbà de Manacor per conèixer la incidència de la COVID-19 en un col·lectiu de població concret: residents d’entre 15 i 45 anys.

La recollida de mostres es farà en una carpa cedida per l’ajuntament i que s’ubicarà a la Rambla Rei Jaume, 9 de Manacor. La carpa estarà operativa tota la setmana, i tendrà un horari de presa de mostres de 9.00 a 18.00h. L’objectiu és determinar la incidència del SARS-CoV-2 en aquesta franja poblacional -on s’ha detectat un nivell més elevat de contagis- i intentar combatre l’expansió del virus i tallar la transmissió comunitària.

Qualsevol persona que respongui al perfil de l’estudi i vulgui fer-se la prova pot acudir-hi directament dins l’horari indicat o bé, pot demanar cita prèvia telefonant gratuïtament a Infocovid (900 100 971).

Cribratge selectiu de docents a la COVID-exprés mòbil

D’altra banda, Servei de Salut també iniciarà avui el cribratge selectiu del personal docent del nucli urbà de Manacor. Ho farà per mitjà del COVID-exprés mòbil, un autobús que s’ubicarà al costat del centre de salut de Manacor per dur a terme la presa de mostres. Fins el 25 de novembre els docents entre 25 i 45 anys, de manera voluntària, podran fer-se la prova PCR.

De moment, la COVID-exprés mòbil dóna suport al centre de salut en la realització de proves PCR amb una mitjana d’entre 100 i 120 diàries.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/10/2020]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19