Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Associació de la hipertensió amb la mortalitat per totes les causes entre pacients hospitalitzats per COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre l'associació de la hipertensió amb la mortalitat per totes les causes entre pacients hospitalitzats per la COVID-19. També hi han participat diferents centres espanyols.

Andrés de la Peña-Fernández, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association of Hypertension with All-Cause Mortality among Hospitalized Patients with COVID-19" a la revista Journal of Clinical Medicine.

No és clar en quina mesura la mortalitat més gran associada a la hipertensió en la malaltia coronavírica (COVID-19) es deu a la seva major prevalença entre els pacients d'edat avançada o a un mecanisme específic. Es va realitzar un estudi transversal, observacional i retrospectiu, analitzant 12.226 pacients que varen ser hospitalitzats en 150 centres espanyols inclosos en la xarxa mundial SEMI-COVID-19. Es va comparar les característiques dels supervivents versus no supervivents.

Referència de l'article
Rodilla E, Saura A, Jiménez I, Mendizábal A, Pineda-Cantero A, Lorenzo-Hernández E, et al. Association of Hypertension with All-Cause Mortality among Hospitalized Patients with COVID-19. JCM. 2020;9(10):3136. doi: 10.3390/jcm9103136. PubMed PMID: 32998337.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19